kaupallinen

Miksi avoin lähdekoodi?

Avoimuus

Se palauttaa kontrollin asiakkaalle, sillä lähdekoodi on jokaisen käyttäjän saatavilla. Voit tutkia ja muokata lähdekoodia, ja jopa rakentaa omia ratkaisuja sen pohjalta.

Ei enää pakkosidoksia toimittajaan

Mikäli olet tyytymätön toimittajaan, voit valita toisen, ilman valtavia vaihtokuluja.

Laaja kehittäjäjoukko

Avoimen lähdekoodin ohjelmistoja kehitetään virtuaaliyhteisöissä (ekosystemmi). Virheet löydetään ja korjataan nopeasti. Kehitys on jatkuvaa.

Pienemmät kustannukset

Sinun ei tarvitse aloittaa tyhjästä. Avoimen lähdekoodin ohjelmistoilla on pienehköt kehityskustannukset, mikä mahdollistaa myös kaupallisten lisenssien suhteellisen alhaiset hinnat.

Mitä avoin lähdekoodi tarkoittaa?

Kaikki Gurux Avoin lähdekoodi -tuotteet on julkaistu GNU General Public License, version 2 (GPLv2) -lisenssin alaisina. Se tarkoittaa, että voit käyttää avoimen lähdekoodin tuotteitamme ilmaiseksi, myös kaupallisiin tarkoituksiin.

Täydellinen kopio lisenssitekstistä on saatavilla täältä.
Kaikkien jotka käyttävät vaikka palasiakin Guruxin lähdekoosita pitää ymmärtää lisenssoinnin säännöt joiden mukaan Guruxin ohjelmistoja voidaan käyttää ja jakaa.

Jakaminen

Jos jaat GPL lisenssoituja ohjelmistoja, lisenssi velvoittaa että jaat myös tuotteesi täydellisen lähdekoodin GPL lisenssoituna ohjelmistona.
Jos jaat Guruxin ohjelmistoja ilman että julkaiset lähdekoodin rikot lisenssoinnin sääntöjä and lisäksi loukkaat Guruxin tekijänoikeuksia.Tämä sääntö pätee vaikka et muokkaisikaan Guruxin tuotteiden lähdekoodeja.
Tuotteen käyttö itsessään on ilmaista, mutta jos otat edes joitain osia lähdekoodista ja käytät niitä omiissa tuotteissasi,
olet velvoitettu julkaisemaan kaikkien tuotteittesi lähdekoodit avoimena lähdekoodina. Jos et halua julkaista lähdekoodejasi sinun pitää tehdä kaksoislisenssointisopimus Guruxin kanssa.

Kaksoislisenssointi

Kaksoislisenssoinnilla saat oikeuden käyttää, muokata ja kehittää lähdekoodeja haluamallasi tavalla ilman velvollisuutta julkaista lähdekoodejasi ilmaiseksi.
Kun teet kaksoilisenssointisopimuksen sinä itseasiassa ostat version tuotteesta, mutta meillä säilyy kaikki tekijänoikeudet itse lähdekoodiin. Tämä tarkoittaa että et voi myydä itse lähdekoodia muille, mutta voit myydä itse binäärejä.

Guruxin lähdekoodien käyttö itsessään on ilmaista, jopa kaupallisiin tarkoituksiin.

Lähdekoodi

Kaikki Guruxin lähdekoodit ovat saatavilla github:ssa

http://github.com/gurux

Gurux ei julkaise uusia versioita enää SourceForge.

Lisenssin käyttö

Avoin lähdekoodi on erilaisten lisenssien alaisuudessa, mutta jos rikot lisenssointia luokkaat tekijänoikeutta ja laki antaa tekijänoikeuden haltijalle oikeuden valvoa tkijänoikeuksiaan.

Yrityksemme haluaa ottaa osan Guruxin tuotteista osaksi omaa tuotettaan. Mitä meidän pitää tehdä että saamme tietoa Guruxin lisenssin hinnasta?

Tämä on helppoa. Tarjouksen pyytäminen ei maksa mitään. Lähetät vain sähköpostia tai soitat meille. Yhteystietomme löytyvät täältä. Lähetämme sinulle tarjouksen ja jatkamme neuvotteluja tästä.

Jos jaat Guruxin ajettavia tiedostoja (binary), sinun pitää myös jalaa täydellinen lähdekoodi. Jos muokkaat lähdekoodia sinun pitää myös jakaa lähdekoodit.

Lisenssoinnin teksti velvoittaa sinut toimittaman ajettavien tiedostojen lähdekoodit. Tämä antaa antaa sinulle kolme vaihtoehtoa:

1. Täydellisten lähdekoodien toimittaminen jotka vastaavat ajettavia tiedostoja.
2. Kirjallinen ilmoitus jossa luvataan jakaa lähdekoodit pyynnöstä kolmen vuoden ajan.
3. Jonkin toisen tekijän kohdan kirjallisen ilmoituksen jakaminen

1. tarkoittaa että Guruxin lähdekoodit toimitetaan samalla medialla jolla toimitetaan ajettavat tiedostot. Jos teet näin voit lopettaa lukemisen. Olet toiminut lisenssiehtojen mukaan

2. tarkoittaa että et toimita Guruxin binäärejä medialla kuten CD-ROM, mutta sen sijaan lähdekoodeja käytetään jossain laitteessa etkä halua/pysty toimittamaan lähdekoodeja laitteeen sisällä.
Tässä tapauksessa lisää ilmoitus laitteen dokumentaatioon että laite käyttää avoimen lähdekoodin komponentteja ja että lähdekoodit ovat saatavilla pyynnöstä. Yleensä tässä tapauksessa lähdekoodit ovat saatavilla yrityksen kotisivuilta.

Riippumatta valitsetko vaihtoehdon 1 vai 2, varmista että jaat samat lähdekoodit joita käytettiin binaarien tekemiseen. Sen ei tarvitse olla yksi tiedosto. Monet yritykset jakavat muokattuja lähdekoodeja muodossa gurux-Product-N.N.N.zip mihin on lisätty uusia ominaisuuksia tai korjattu bugeja.

Jos lisäät uutta toiminaalisuutta Guruxin lähdekoodeihin tai korjaat bugin etkä julkaise sitä rikot GPLv2 lisenssoitia vastaan.

3. Tarkoittaa että voit jakaa toisten tekemää lähdekoodia. Kohdalla 3. on kuitenkin rajoitteita eikä sitä voida käyttää tuoteen kaupalliseen jakamiseen. Tämä on lisenssointimalli jota useat Avoimen Lähdekoodin ihmiset käyttävät eivätkä edes ajattele sitä.

Jos muokkaat lähdekoodia jota jaat etkä toimita sitä meille rikot GPLv2 lisenssointia.

Yksinkertaisia esimerkkejä

Miksi ostaisimme kaupallisen version jos voimme käyttää sitä ilmaiseksi?

Syy on yksinkertainen: tuotetuki. Kun sinulla on ongelma, mitä kerrot esimiehellesi?
a. Löysin tämän internetistä.
b. Otan yhteyttä toimittajaan. He hoitavat tämän kuntoon.

Yrityksemme jakaa Guruxin binaareja ilman lähdekoodeja. Saimme yhteydenoton käyttäjältä joka pyysi lähdekoodeja.
Meillä ei niitä ole. Mitä meidän pitää tehdä?

Älkää tehkö enää näin ja jakaa lähdekoodit. Tätä tapahtuu yleensä kun ohjelmoijat ovat toimineet hyvässä uskossa, eikä
tieto ole edennyt myyntiin tai johtoon asti. Rikotte tekijänoikeuksia vastaan ja nyt on aika korjata se. Joko jaatte lähdekoodinne tai teette kanssamme kaksoilisenssointisopimuksen.

Yrityksemme käyttää paloja Gurux lähdekoodista. Yrityksellämme ei ole aikomustakaan maksaa teille. Mitä voin tehdä?

Lähetä meille sähköpostia asiasta. Asianajamme ottavat yhteyttä yrityksenne johtoon ja saamme asian varmasti sovittua.

Olemme huomanneet että lisenssointisääntöjä harvoin rikotaan tahallaan. Yleensä kyseessä on tietämättömyys. Mikäli sinulla on kysyttävää lisenssoinnista. Ota yhteyttä. Yhteystietomme löytyvät täältä.